tiistai 8. tammikuuta 2013

Rapuleivos meksikolaisittain ja texmex lohta, mokkaruudut

Tulisen ja kermaisuuden, kuten suolaisen ja makean liitto toimii aina.
Perheen nuorimmaiset rakastavat sekä äyriäisiä, kalaa, että myös maustettua ruokaa, uusine makuelämyksineen.
Viikonlopun illalliselle kasasimme siten juhlallisen, mutta erittäin helpon alkupalaleivoksen mangosalsasta, maissista, tacokastikkeesta, creme fraichesta ja jokiravun pyrstöistä. Pääruoaksi oli texmex- maustettua lohta ja jälkkäriksi perusturvallista, eli mokkaruutuja.

 Rapuleivos

paahtoleipää
mangosalsaa
säilykemaissia
tacokastiketta
creme fraichea
jokuravun pyrstöjä
koristeeksi tuoretta korianteria


Kasaa ainekset päällekäin. Jos haluat leivoksesta sievän ja pystyssäpysyvän, voit käyttää muottina stanssia tai vaikkapa molemmista päistä aukileikattua limsapulloa.

mangosalsa:
tuoretta mangoa
punasipulia
tuoretta chiliä
valkosipulia
oliiviöljyä
hienonnettua tuoretta korianteria
limenmehua

Sekoita kuutioidut ainekset keskenään ja mausta.




Texmex-lohi

kokonainen lohi
tuoretta korianteria
limeä
valkosipulia
punasipulia
tuoretta chiliä
suolaa ja pippuria

Täytä lohi ja sivele sen pinnalle oliiviöljyä ja purista parin limen mehu. Suolaa ja mustapippuria, sekä halutessasi paprikaa ja ripaus kaakaota.
Kypsennä uunissa n 175 asteessa, kunnes evät irtoavat helposti. Silloin kala on kypsä.
Tarjoile riisin, mangosalsan, guacamolen ja cheddarkastikkeen kera.



Mokkaruudut (uunipellillinen)

4 munaa
2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl LUOMUkaakaota (ehdottomasti parasta!)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai vettä
100g sulatettua voita
170 g taloussuklaata paloina

Vispaa munat ja sokeri, lisää jauhot ja kaakao siivilöitynä, sekä loput ainekset. Levitä pellille ja lisää taloussuklaan palat taikinaan. Paista 200 asteessa, kunnes taikina on kypsä (noin 20-30 minuuttia uunista riippuen).

Kuorrutus (tuplasatsi lasten toiveesta =)

150g voita
1 dl vahvaa kahvia
3 rlk luomukaakaota
tomusokeria tarpeen mukaan

Sulata voi ja lisää kahvi, kaakao ja tomusokeria, kunnes seos paksuuntuu. Kaada lämpimän tortun päälle ja laita kylmään. Koristelin hifistelyn innolla pinnan vielä sulatetulla valkosulkaalla. Ja niin jälleen pellilinen katosi yhdessä illassa....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...