lauantai 5. tammikuuta 2013

Kuhaletti, purjo-pekonipaistos ja muussi

Kuten aiemminkin olen kertonut, perheemme rakastaa niin kala- kuin kasvisruokia. Toisinaan tekee mieli höystää suolaisella tai savustetulla kala- tai lihatuotteella muuten perusmakuja. Kuha on yksi hienoimmista kaloista ja tällä kertaa letitin kuhafileet kylmäsavulohen kanssa, marinoin hieman itämaiseen tyyliin ja tarjoilin perunamuussin kera. Koska kastike ei kuulunut suunnitelmiin, tein rinnalle purjo-pekonipaistoksen, joka täytti kermaisena ja mehevänä aterian, jottei kokonaisuus ollut liian kuiva.




Kuha-savulohiletit

Varaan kuhafileitä yksi kutakin ruokailijaa kohtaan. Valitsin kylmäsavuloheksi norjalaista, koska siitä leikatut viipaleet olivat riittävät isoja letitettäviksi.
Leikka kuhafile koosta riippuen joko kahteen tai kolmeen osaan. Kiinnitä kylmäsavulohiviipale esim. hammastikulla letin päähän ja kasaa letti. Mausta marinadikastikkeella ja kypsennä uunissa n 175 asteessa, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Marinadi:
1 rlk luomuhunajaa
1 rlk soijakastiketta
1 rlk luomuoliiviäljyä
1/2 rlk teriyakikastiketta

suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset ja sivele lettien päälle.
Purjo-pekonipaistos

purjoa
luomupekonia
munaa
kermaa tai maitoa
(parmesan-juustoa)


Halkaise ja huuhtele purjo. Ruskista pekoni omassa rasvassaan ja lisää purjot. Anna paahtua, kunnes purjo on pehmennyt ja pekoni on rapeaa. Jaa paistovuokien pohjalle. Vatkaa munat ja kerma/maito sekaisin, mausta mustapippurilla ja paista uunissa n 20 minuuttia 175 asteessa tai kunnes munakasmassa on hyytynyt. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesania, mustaleimaemmentalia tai muuta voimakkaanmakuista juustoa ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...