perjantai 15. helmikuuta 2013

Ihan pimeetä - ravintolabloggaus Bistro Sinne

Vaikka vannon kotona tehdyn gourmetruoan nimeen, en voinut vastustaa kiusausta lähteä tutustumaan Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevaan Bistro Sinneen. Tarjolla oli Ihan pimeetä -illallinen, pimeässä ruokaillen, tietämättä mitä syöt ja maksat vielä mitä haluat. Eikö kuulostakin kiehtovalta?

Oma uteliaisuuteni pimeää ravintolaa kohtaan heräsi, koska vierailin sellaisessa ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten näkövammaisten kuntoutuskeskus Iiriksessä ollessani omaisen sopeutumisjaksolla. Sillä kertaa ravintolassa ei ollut muita kuin me kaksi, minä ja sokea oppaani. Innostus vaihtui ahdistuksen kautta helpotukseen, kun pääsin kuulo- ja tuntoaistiani rasittavasta tilanteesta eroon.
Tiistaisesta illallisesta tiesin selviäväni, olihan minulla maailman paras opas mukana, oma puolisoni.

Bistro Sinnen Ihan pimeetä -illallinen haastoi aisteja äärimmilleen, sekä antoi mielenkiintoista lisä-ärsykettä illallisten annosten yllätyksellisyydellä. Illalliseen suunniteltu viinipaketti toimi amatööriviiniharrastajan mielestä täydellisesti ja asiantunteva tarjoilija kruunasi koko illan.
Vaikka Sinne ei täyttänyt Dans le Noir- ravintolakonseptia täydellisesti, se oli todella tervetullut lisä tavanomaisuuteen. Dans le Noir - pimeät ravintolat sokeine oppaineen ovat uusinta hottia suurkaupungeissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa tai viimeksi avattu, Pietarissa.
Sinnen pimeydessä ei tarvittu oppaita, mutta pelkässä tuikunvalossa ruokailu oli riittävän haastavaa. Kertakaikkisen herkullinen, joskin raaka-aineiltaan yllättävä illallinen vie kielen mennessään.
Plussaa vielä lähi- ja luomuraaka-aineiden käytöstä.
Ehkä yhden haasteen tämän illallisen myötä aion ottaa osaksi omaa kokkailuani ja se liittyy erilaisten komponettien rohkeaan yhdistelyyn ja ennakkoluulottomuuteen.


Ohessa illallisen menu viineineen, sekä pimeässä (yllättäen) otetut kuvat. Pahoittelen kuvien laatua.Ihan Pimeetä- ilta
Bistro Sinne 12.2.2013
MENU

Sipulikeittoa ja kuningasrapua
La Chablisienne, Chablis les Vénérables 2009, Burgundi, Ranska


***
Mureaksi haudutettua karitsan potkaa ja madeirakastiketta
Villa Lanata, Barolo lo Zoccolaio 2007, Piemonte, Italia


***
Sitruunapiirakkaa ja lakritsijäätelöä
Tschida, Sauvignon Blanc Beerenauslese 2011, Itävalta

1 kommentti:

  1. Tosi kiva tuollainen pimeä illallinen, olisi kiva kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...