Oma uteliaisuuteni pimeää ravintolaa kohtaan heräsi, koska vierailin sellaisessa ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten näkövammaisten kuntoutuskeskus Iiriksessä ollessani omaisen sopeutumisjaksolla. Sillä kertaa ravintolassa ei ollut muita kuin me kaksi, minä ja sokea oppaani. Innostus vaihtui ahdistuksen kautta helpotukseen, kun pääsin kuulo- ja tuntoaistiani rasittavasta tilanteesta eroon.
Tiistaisesta illallisesta tiesin selviäväni, olihan minulla maailman paras opas mukana, oma puolisoni.
Bistro Sinnen Ihan pimeetä -illallinen haastoi aisteja äärimmilleen, sekä antoi mielenkiintoista lisä-ärsykettä illallisten annosten yllätyksellisyydellä. Illalliseen suunniteltu viinipaketti toimi amatööriviiniharrastajan mielestä täydellisesti ja asiantunteva tarjoilija kruunasi koko illan.
Vaikka Sinne ei täyttänyt Dans le Noir- ravintolakonseptia täydellisesti, se oli todella tervetullut lisä tavanomaisuuteen. Dans le Noir - pimeät ravintolat sokeine oppaineen ovat uusinta hottia suurkaupungeissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa tai viimeksi avattu, Pietarissa.
Sinnen pimeydessä ei tarvittu oppaita, mutta pelkässä tuikunvalossa ruokailu oli riittävän haastavaa. Kertakaikkisen herkullinen, joskin raaka-aineiltaan yllättävä illallinen vie kielen mennessään.
Plussaa vielä lähi- ja luomuraaka-aineiden käytöstä.
Ehkä yhden haasteen tämän illallisen myötä aion ottaa osaksi omaa kokkailuani ja se liittyy erilaisten komponettien rohkeaan yhdistelyyn ja ennakkoluulottomuuteen.
Ohessa illallisen menu viineineen, sekä pimeässä (yllättäen) otetut kuvat. Pahoittelen kuvien laatua.
Ihan Pimeetä- ilta
Bistro Sinne 12.2.2013
MENU
Sipulikeittoa ja kuningasrapua
La
Chablisienne, Chablis les Vénérables 2009, Burgundi, Ranska
***
Mureaksi haudutettua karitsan potkaa
ja madeirakastiketta
Villa Lanata, Barolo lo Zoccolaio
2007, Piemonte, Italia
***
Sitruunapiirakkaa ja
lakritsijäätelöä
Tschida, Sauvignon Blanc
Beerenauslese 2011, Itävalta
Tosi kiva tuollainen pimeä illallinen, olisi kiva kokeilla itsekin :)
VastaaPoista