Porkkana-kookoskeitto
500 g luomuporkkanaa
1 luomusipuli
2 valkosipulin kynttä
1 cm inkivääriä
1 punainen mieto chili
luomukookosmaitoa
oliiviöljyä
vettä
tuoretta korianteria
suolaa ja mustapippuria
Freesaa oliiviöljyssä viipaloidut porkkanat, sipulit, chili ja inkivääri. Keitä kypsäksi ja soseuta, lisää kookosmaito ja mausteet.
Porkkanapihvit, jättikatkat ja savulohimousse
Porkkanapihvit
500 g luomuporkkanoita
1 iso punasipuli (luomu)
1 luomumuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna
sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
Raasta porkkana ja sipuli karkeaksi, lorauta joukkoon tilkka sitruunamehua, vatkattu muna ja mausteet. Paista voin ja oliiviöljyn sekoituksessa molemmin puolin kypsäksi.
Katkat
jättikatkoja
tuoretta chiliä
sitruunalohkoja
pari valkosipulin kynttä murskattuna
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria
Kuumenna öljy pannulla, lisää chili ja valkosipuli, pyörittele niitä hetkinen ja lisää lidelle hönkää, sekä sitruunan lohkot. Kun sitruunat ovat saaneet hieman väriä, nakkaa pannulle katkat ja hienonnettu tuore korianteri. Pyöräytä pariin otteeseen ja tarjolle.
Savulohimousse
kylmäsavulohta kuutioituna
smetanaa
creme fraichea
suolaa ja pippuria
tuoretta tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna
Vaahdota smetana ja creme fraiche, lisää lohi ja mausteet. Tarjolle.
valkosuklaata
kermaa
500 g luomuporkkanaa
voita
4 dl sokeria
4 dl vettä
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
koristeluun kanelia
Porkkanahillo kannattaa tehdä ensin jäähtymään. Eli, viipaloidut porkkanat freesataan voissa, lisätään sokeri ja pyöritellään hetki, kunnes lisätään vesi, sitruunan mehu ja kuori. Aito vanilja toimii tässä myös. Keittele kannen alla, kunnes porkkanat ovat kypsiä, tarpeen mukaan lisää nestettä. Soseuta ja jäähdytä.
Valkosuklaamousse koostuu niinkin yksinkertaisista aineksista kuin vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja kevyesti vaahdotettu kerma. Ainekset sekaisin ja kylmään. Mittasuhteet menevät suunnilleen niin, että 200 g suklaata vaatii 3,3 dl kermaa.
Tarjoile mousse porkkanahillon kera ja koristele ripauksella kanelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti