Tämä hevosenlihakokkailu ei syntynyt viimeaikaisesta kohusta, vaan meillä on sitä syöty aina silloin kun lihaa on ollut saatavilla. Nyt kuitenkin ilokseni löysin jälleen paikallisesti marketista hevosensisäpaistia ja eihän sitä voinut jättää ostamatta.
Mieluiten valmistan hevosenlihasta pikaisesti kysennettyä ruokaa, tyyliin sisäfilettä carpacciona tai pastramina, häthätää grillattuna punaviini- tai bearneisekastikkeen kera. Nyt oli tarjolla sisäpaistia, joten se päätyi vartaisiin. Kupeeseen - kuten sanotaan - tarjoilin uunijuureksia ja chilillä maustettua kylmää kastiketta. Toimii.
Hevosta vartaassa
kotimaista hevosen ulkofilettä tai sisäpaistia
marinadi:
tuoretta chiliä
valkosipulin kynsiä
oliiviöljyä
tuoretta korianteria hienonnettuna
soijakastiketta
luomutomaattipyrettä
paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kuutioi liha ja marinoi vähintään 2 tuntia. Pujota vartaisiin ja grillaa tai paista parilalla.
Tarjoile esim. chilimajoneesin ja uunijuuresten kera.
keskiviikko 6. maaliskuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto
Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...
-
Sateen ropistessa ikkunaan ei voi välttyä ajatukselta syksyn tulosta. Vaikka pimeys ei muuten viehätä, se herättää kotikokkaajassa innostuks...
-
Olen jopa ruoanlaittoa enempi kiinnostunut leipomisesta ja nimenomaan leivän leipomisesta. Vaihtelunhaluisena päädyin testailemaan muinaisvi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti