sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Emmer-näkkileipä ja speltti-porkkanaleipä


Muinaisviljaleivonta jatkuu...
Tänä aamuna pyöräytin porkkanaleipää speltistä ja jälleen kerran - mielettömän hyvää. Emmer-näkkileipä oli yksi nopeimmista leivistä koskaan, ja luomuvoin kera yksinkertaisesti nam.

















Speltti-porkkanaleipä

50 g tuoretta hiivaa
5 dl vettä (kädenlämpöistä)
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 isoa luomuporkkanaa raastettuna
spelttijauhoja

Vaivaa taikina ja kohotan kertaalleen. Painele taikina vuokaan tai uunipellille ja anna kohota toistamiseen. Leikkaa taikinaan esim. taikinapyörällä osiot, voitele laimennetulla kahvilla (tuo ihanan värin) ja ripottele pinnalle siemeniä tai esim. luomukaurahiutaleita. Paista 200 asteessa vartin verran. tarjoile lämpimänä voin kera.

























Emmer-näkkileipä (2 isoa näkkileipää)

2 rkl voita
2 dl vettä
suolaa (kuivattua tilliä, persiljaa tms)
3 dl emmer-jauhoja

Sekoita ainekset sekaisin, kauli mahdollisimman ohueksi, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa n. 7-9 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...