No niinhän siinä kävi, että kyllästyin kiristeleviin farkkuihin ja alituisesti kutistuviin paitoihin. Päätin tehdä asialle jotakin. Tiedän hyvin, että omat ruokailutottumuksen ovat olleet sen verran pielessä, että syön liian harvoin ja sen kaiken terveellisen toisinaan hukutan kermaan. Nyt on se on kuitenkin loppu, ainakin siihen asti, kunnes pääsen taas vanhoihin mittoihin ja liikunnan kyljestä kiinni niin, ettei syömistään tarvitse vahtia. Koska ruoka on puolielämää, joudutte Te rakkaat bloginlukijat jakamaan kanssani tätä matkaa sorjaan ja notkeaan tulevaisuuteen, joka ei siis ole unelma, vaan tekoja.
Olen tutustunut erilaisiin dieetteihin ja ruokaohjeisiin ja tätä nykyä pop on vhh, eli vähähiilihydraatinen ruokavalio. Se onkin varsin järkeenkäypä, kunhan pysytään kohtuudessa, koska ihminen tarvitsee hiilihydraatteja jokatapauksessa. "Uuden elämän" ensimmäinen ateria oli kukkakaalipastaa paahdettujen broilerifileiden kera. Kertakaikkisen hyvää! Päätin siis rohkeasti tarttua haasteeseen ja jakaa jatkossa myös ja etenkin hieman kevyempiä ja terveellisempiä vaihtoehtoja. Toivottavasti muutkin saavat vinkkejä omaan keittiöönsä.
ps. huomioithan, että julkaisemani reseptit perustuvat minulle henkilökohtaisesti laadittuun ruokavalioon.
Kukkakaalipasta ja broilerinfile
täysjyväpastaa
kukkakaalia
valkosipulia maun mukaan
oliiviöljyä (tosi vähän)
vettä
raejuustoa
suolaa,pippuria,timjamia ja persiljaa
broilerinfileitä
mustapippuria, kurkumaa ja suolaa
Pilko kukkakaali ja laita se valkosipulin kanssa kattilaan. Lirauta kattilaan teelusikallinen öljyä ja pyrittele kaaleja ja sipulia, kunnes ne saavat hieman väriä, lisää vesi ja anna kiehua kannen alla kunnes kukkakaali on kypsää. Keitä pasta lähes kypsäksi ja valuta se. Kun kukkakaali on kypsää, lisää joukkoon raejuusto ja pasta, pyörittele kaikki sekaisin ja tarkista suola ja pippuri.
Levitä (kuivatut) broilerinfileet laudalle ja mausta ne kurkumalla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla molemmin puolin kypsäksi. Huomioi, että kuiva filee ei tartu pannuun ja siten se paahtuu maukkaammaksi.
Annoksen seuraksi tällä kertaa tuoretta kurkkua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto
Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...
-
Sateen ropistessa ikkunaan ei voi välttyä ajatukselta syksyn tulosta. Vaikka pimeys ei muuten viehätä, se herättää kotikokkaajassa innostuks...
-
Olen jopa ruoanlaittoa enempi kiinnostunut leipomisesta ja nimenomaan leivän leipomisesta. Vaihtelunhaluisena päädyin testailemaan muinaisvi...
Kiitos taas Minna; näyttää mullekin mieleiseltä ohjeelta ja ruualta taas, selkeän yksinkertaista ja paljon protskuja! Taidankin kokeilla täs joku päivä :)
VastaaPoista