perjantai 23. marraskuuta 2012

Nuudeliwokkia ja sisäfilepihvi

Keventely jatkuu, tällä kertaa punaisen lihan merkeissä. Kaikista keveistä ruoista rakastan kaikkea itämaista, joten tämänkertainen nuudeliwokki saikin makunsa tuoreesta chilistä, valkosipulista, inkivääristä ja korianterista. Kun pannu on riittävän kuuma, kasvisten kypsennykseen käytettävä aika on todella lyhyt. Näin ne säilyttävät sekä ravintoarvonsa, että herkullisen värinsä lisäksi myös pureskeltavuutensa, joka lisää ruokanautintoa.
Wokkasin kasviksia vajaan minuutin, jonka jälkeen lisäsin yhden levyn liotettuja nuudeleita, joukkoon vielä pari munanvalkuaista ja pariloidun pihvin kylkeen. Namsk!


Nuudeliwokki

sipulia
porkkanaa
paprikaa
esikeitettyjä/-liotettuja nuudeleita
valkosipulia
tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria
(kalakastiketta)
2 munanvalkuaista ja 1/2 tl vettä
sipaisu oliiviöljyä pannuun

Pikapaista kasvikset ja lisää nuudelit ja mausteet, pyöräytä pariin otteeseen ja lisää kevyesti vatkattu valkuainen. Kääntele pannulla, kunnes munanvalkuainen on hyytynyt. Tarjoa pariloidun pihvin kanssa.
ps. kuumenna parilapannu todella kuumaksi ja sivele pihvien pinta kevyesti oliiviöljyttä, jottein liha tarti pannuun. Kypsennä molemmin puolin, mieluiten medium-kypsäksi. Päälle suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...