maanantai 10. joulukuuta 2012

Pyhä kanapata

Blogipäivitykset ovat olleet katkolla, kun aikaa on vienyt pikkujoulujen järkkääminen ja lehden painoon saattaminen. Kevyt ruokalista on pääosin pinnalla, vaikka välillä tulee "sorruttua" herkutteluun, lähinnä runsaampien hiilareiden ja juuston kera.

Ensimmäisenä oikeana pakkaspäivänä mieleeni muistui ystäväni kertoma resepti koskien "Pyhää kanaa" ja koska aikeena oli painella saunaan sulattelemaan sormia ja varpaita, muunsin tämän Marian äidiltä "pöllityn" reseptin pataruoaksi, jolloin erillistä lisuketta ei tarvinnut lainkaan. Aikaa meni n 5 minuuttia ja ainekset olivat vuoassa. Uunissa meni noin 45 minuuttia ja hyvää oli. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.



Pyhä kanapata

maustamatonta broileria tai kanaa paloiteltuna
sipulia
porkkanaa
perunaa
valkosipulin kynsiä
pepperonimakkaraa muutama viipale
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
nippu tuoreita yrttejä: timjamia, persiljaa jne.
mustapippuria ja suolaa

Paahda kanapalat kuumalla pannulla pikaisesti ja laitan vuokaan pilkottujen juuresten joukkoon. Kuutioi pepperonimakkara ja käytä se sipulin kanssa pannulla, lisää vuokaan. "Hautaa" yrtit oksineen kanan ja juuresten joukkoon ja llisää säilötyt tomaatit ja puoli purkillista vettä (tai kunnes ainekset juuri ja juuri peittyvät). Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tällä kertaa tarjosin lisukkeena rasvatonta raejuustoa, joka mukavasti pehmensi pepperonin antamaan tulisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...