Kaikessa yksinkertaisuudessaan pariloitu lohi ja foliossa kypsennetty peruna käy lähes gourmetruoasta. Lisukkeeksi vielä höyrytettyä broccolia ja tilliöljyä.
Pariloitu lohi ja tilliöljy
tuoretta lohta
oliiviöljyä
tilliä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
Siivoa lohi ruodottomaksi ja leikkaa annospaloiksi.
Revi tai leikkaa puntti tuoretta tilliä mukiin tai lasiin ja kaada päälle oliiviöljyä, aja hienoksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sipaise kalan pintaan öljyä hieman, ettei se taru pannuun ja paahda kuumalla parilalla tai pannulla ensin nahkapuolelta ja viimeistele ottamalla kaunis pinta nahattomalle puolelle. Tarjoile joko riisin, pastan tai perunoiden kera.
Uuniperunat
Kääri jauhoisia, pestyjä perunoita folioon ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoille yrttikastikkeen kera.
Yrttikastike/-levite
rasvatonta maitorahkaa
oliiviöljyä
tuoreita yrttejä: tilliä, parsiljaa ja basilikaa
valkosipulia maun mukaan
suolaa ja pippuria
Hienonna yrtit ja lisää ne rahkan joukkoon. Vatsaa joko vispilällä tai käsin rahka pehmeäksi vaahdoksi. Lisää samalla pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä hienonnetulla, mieluiten raastetulla valkosipulilla. Tämä säilyy jääkaapissa useamman päivän ja toimii jäähtyneenä myös leivän päällä kevyenä levitteenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto
Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...
-
Sateen ropistessa ikkunaan ei voi välttyä ajatukselta syksyn tulosta. Vaikka pimeys ei muuten viehätä, se herättää kotikokkaajassa innostuks...
-
Olen jopa ruoanlaittoa enempi kiinnostunut leipomisesta ja nimenomaan leivän leipomisesta. Vaihtelunhaluisena päädyin testailemaan muinaisvi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti