maanantai 10. joulukuuta 2012

Pariloitua lohta ja uuniperunaa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pariloitu lohi ja foliossa kypsennetty peruna käy lähes gourmetruoasta. Lisukkeeksi vielä höyrytettyä broccolia ja tilliöljyä.



Pariloitu lohi ja tilliöljy

tuoretta lohta
oliiviöljyä

tilliä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Siivoa lohi ruodottomaksi ja leikkaa annospaloiksi.
Revi tai leikkaa puntti tuoretta tilliä mukiin tai lasiin ja kaada päälle oliiviöljyä, aja hienoksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.  Sipaise kalan pintaan öljyä hieman, ettei se taru pannuun ja paahda kuumalla parilalla tai pannulla ensin nahkapuolelta ja viimeistele ottamalla kaunis pinta nahattomalle puolelle. Tarjoile joko riisin, pastan tai perunoiden kera.


Uuniperunat

Kääri jauhoisia, pestyjä perunoita folioon ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoille yrttikastikkeen kera.

Yrttikastike/-levite

rasvatonta maitorahkaa
oliiviöljyä
tuoreita yrttejä: tilliä, parsiljaa ja basilikaa
valkosipulia maun mukaan
suolaa ja pippuria


Hienonna yrtit ja lisää ne rahkan joukkoon. Vatsaa joko vispilällä tai käsin rahka pehmeäksi vaahdoksi. Lisää samalla pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä hienonnetulla, mieluiten raastetulla valkosipulilla. Tämä säilyy jääkaapissa useamman päivän ja toimii jäähtyneenä myös leivän päällä kevyenä levitteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...