maanantai 10. joulukuuta 2012

Amerikkalaiset pannarit ranskalaisittain

Perinteisesti meillä syödään sunnuntaiaamuisin pannukakkuja amerikkalaisittain, eli leivinjauheella nostatettu taikina paistetaan pieniksi pannareiksi ja ne tarjoillaan mustikkahillon, vaahterasiirapin ja tomusokerin kera. Tällä kertaa oli jäänyt puoli kulhoa appelsiineja syömättä ja huomaamattani toin niitä kaupasta lisää. Siispä vanha Crepes Suzette, tunnettu ranskalainen jälkiruoka, sai taipua pinnaltaan rapeiden pannareiden kylkeen. Tämä ei kylläkään sovi kevyeen ruokavalioon, paitsi ehkä joskus...



Amerikkalaiset pannukakut

1 lasillinen vehnäjauhoja
4/5 osa lasillista maitoa
1 muna
1 rlk öljyä
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset rivakasti vispilällä, anna kohota 10 minuuttia ja paista reilussa voissa keskikuumalla pannulla. Käännä pannukakut heti, kun sen keskusta alkaa hyytyä. Parhaimmillaan ne ovat ruskeita ja rapeita pinnaltaan ja sisältä ihanan pehmeitä.

Suzette-kastike

4-5 kpl hyvin pestyjä appelsiineja
voita
sokeria
tarjolle tomusokeria

Leikkaa terävällä veitsellä appelsiininkuorta ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi, kahden appelsiihin verran. Purista niistä myös mehu. Mikäli teet sen käsin, kannattaa appelsiinia ensin puristella kädessä ja sitten rikkoa hedelmälihaa esimerkiksi haarukalla, niin mehu irtoaa helpommin.
Leikkaan lopiosta appellisiineista kuori kokonaan pois, jotta saat hedelmälihan paljaaksi. Sen jälkeen viipaloi kalvojen välistä pelkkä hedelmäliha siististi sivuun ja purista mehu talteen.
Laita pannulle pari ruokalusikallista voita sulamaan ja joukkoon kourallinen sokeria. Kun sokeri alkaa hieman saada väriä, lisää kaikki mehu joukkoon. Anna kiehua hieman kasaan ja lisää hedelmälihat joukkoon, kunnes ne kuumenevat. Tarjoile pannareiden kanssa ja koristele annokset tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...