Lievästi tuunattu uunilohi sai lapsiltamme nimensä tuoksunsa ja ulkonäkönsä perusteella jo vuosia sitten. Kun lohi kaikissa muissa muodoissaan alkaa kyllästyttää, sitä voi tuunata monin eri tavoin. Pitsakalaan yhdistän makeita ja suolaisia ainesosia, lopuksi kuorrutan kaiken kermalla ja tuoreilla yrteillä. Parhaiten pitsakalan kanssa sopii sahramilla tai kurkumalla maustettu risotto, mutta perunakin eri muodoissaan sopii myös. Koska lisään uunivuokaan reilusti kasviksia, jätän perinteisen salaattiannoksen kokonaan pois.
Pitsakala
Lohifile
tomaatteja
parsakaalia
paprikaa
sipulia
valkosipulia
mustapippuri
kermaa
aurajuustoa
tuoretta tilliä, basilikaa ja timjamia
Nypi lohesta ruodot ja kuivaa nahkapuoli. Aseta se uunipellille ja lisää sen ympärille tomaatteja paprikaa kuutoituna sekä hiukan esikypsennetyt parsakaalin nuput. Levitä fileen päälle kevyesti pannulla käytetyt sipulit ja valkosipuli, sekä hienonnetut yrtit ja pippuria. Kaada koko komeuden päälle reilusti kermaa ja murennettua aurajuustoa. Paista n 200 asteisessa uunissa, kunnes kala on kypsää. Tämä vie fileen koosta riippuen 25-35 minuuttia.
Kurkumarisotto
risottoriisiä
vettä tai kanalientä
kurkumaa tai sahramia
sipulia
valkosipulia
oliiviöljyä
(voita)
Kuumenna kattilassa öljyä ja lisää siihen kurkuma ja sipulit. Pyöräytä hieman ja lisää riisi. Kun riisi alkaa suhista, ryhdy lisäämään kuumennettua nestettä kauha kerrallaan sen mukaan mitä riisi imee sitä itseensä. Jatka niin pitkään nesteen lisäämistä, kunne sriisi on kypsää, muttei kuivaa. Oma risottoni ehti kuivahtaa hieman, joten lisäsin siihen runsaalla kädellä voita, joka korjasi koostumusta hieman. Muutaman harjoituskerran jälkeen risotto yleensä alkaa löytää oikean koostumuksen, kunhan ei samaan aikaa koeta parantaa koko maailmaan puhelimessa puhuen....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto
Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...
-
Sateen ropistessa ikkunaan ei voi välttyä ajatukselta syksyn tulosta. Vaikka pimeys ei muuten viehätä, se herättää kotikokkaajassa innostuks...
-
Olen jopa ruoanlaittoa enempi kiinnostunut leipomisesta ja nimenomaan leivän leipomisesta. Vaihtelunhaluisena päädyin testailemaan muinaisvi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti