Alkuruoaksi värkkäsin poropiirakkaa jääkaapista löytyneestä kylmäsavuporosta, ananaksesta ja sipulista yrtteineen. Suolaisen ja makea yhdistelmä herättää makuhermot ja vaatii nauttijaltaan itsehillintää, jottei aluruoka täytä koko vatsaa, vaan tilaa jää myös kermaiselle pääruoalle. Jälkkäri jäi tällä kertaa väliin. Pari palaa tummaa suklaata tyydytti makeannälän.
Poropiirakka
piirakkataikina
kylmäsavuporoa
ananasta
sipulia
valkosipulia
creme fraichea
juustoraastetta
munia
mustapippuria
tuoretta persiljaa ja basilikaa
Painele piiraspohja vuokaan ja esipaista sitä n 10 min. Levitä pohjalle kuutioitu ananas ja poro, lisää päälle freesatut sipulit ja tuoreet yrtit. Kaada komeuden päälle seos, jossa on creme fraiche, pari munaa ja kourallinen juustoraastetta, sekä pippuri. Paista n 200 asteessa puolisen tuntia ja tarjoile joko reilun salaatin kera lounaaksi tai yrttien kanssa alkuruokana.
Porokeitto
perunoita
porkkanaa
sipulia
poronkäristyslihaa
koskenlaskijajuustoa
vettä
viherpippuria
tuoretta persiljaa
Kuori, kuutoi/viipaloi ja keitä perunat, porkkanat, sekä sipuli, kunnes alkavat pehmetä. Ruskista käristeliha kuumalla pannulla ja lisää keittoon. Anna porista puolisen tuntia, kunnes perunat ovat lähes muhjua ja lisää koskenlaskija pieninä paloina joukkoo. Rouhi (mieluiten morttelissa) viherpippuria maun mukaan ja lisää keittoon hienonnetun persiljan kanssa. Lisää suolaa maun mukaan. Tämän sopan kanssa sopii täydellisesti ruisleipä ja kylmä maito.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti