sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Aamiaisella osa 2.

Laiska sunnuntai on muuttumassa sekä työntäyteiseksi että vauhdikkaaksi. Silloin on äärimmäisen tärkeää muistaa syödä ravitseva aamiainen, jolla pärjää pitkälle päivään. Perheemme suurimpiin herkkuihin kuuluu muna ja pekoni kaikessa muodossaan.

Vuosikymmeniä Suomessa on ollut tarjolla lähinnä vain amerikanpekonia, joka ei todellakaan ole mikään gourmet-herkku. Eilen löysin kaupan tiskiltä itselleni uuden tuttavuuden, Maalahden lihan luomupekonin, joka kyllä tyydytti vaativammankin maun munakokkelin kylkeen nakattuna.
Paahtoleivälle täytettä syntyi kinkku-munaleivoksesta, jonka täytin vielä lusikallisella juustokastiketta. Voideltu muffinivuoka vuorataan ilmakuivatulla kinkulla, päälle kastike ja lopuksi muna. 200 asteiseen uuniin, kunnes muna on hyytynyt.
Hedelmäosuus syntyi tälle aamiaiselle säilypersikoista, banaanista, parista rivistä valkosuklaata ja maidosta. Ainekset jälleen tehosekoittimeen ja sur sur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...