lauantai 13. lokakuuta 2012

Perjantai-illan pikaruokaa: Kalasalaatti ja kalaleipä

Kiireisen työviikon aikana ruoanlaitto jää melko yksinkertaiseksi. Uunissa haudutettavia patoja ja laatikoita. Perjantai-illaksi lapset toivoivat omia lemppareitaan, jotka ovat maukkaita ja valmistuvat muutamassa minuutissa. Salaatti kaikissa muodoissaa maistuu koko perheelle aina. Itse pidän katkaravuista ja savulohesta, mutta kaapin ammottaessa tyhjyyttään, kyhäsin tonnikalasalaatin.

Olen tarjoillut lapsille tuoretta kalaa pienestä pitäen, ja sitä syötäisiinkin lähes päivittäin, jos vain saatavuus olisi parempi. Eilen sain onnekkaana soiton "vanhalta" kalakauppiaaltani, joka toimitti suoraan kotiovelle tuoretta kuhaa ja siikaa. Tästä illan lämmin leipä sitten koostuikin. Paahdettua reissumiestä, väliin voisaa paistettua kuhaa, juustoa, tomaattia ja loraus kotitekoista aiolia. Aikaa koko iltapalan valmistamiseen kului viitisentoista minuuttia.



Tonnikalasalaatti

salaattia esim. jääsalaatti
tomaattia
kurkkua
tonnikalaa
keitettyjä munia
cashew-pähkinöitä
oliiveja
sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria

Kasaa kaikki ainekset joko tarjoiluvadille tai kokoa kukin annos kerrallaan. Tonnikalan voit vaihtaa esimerkiksi katkarapuihin tai kylmäsavu/graaviloheen.





Kalaleipä

reissumiestä tai muuta tummaa leipää
voissa paistettua kalaa, esim. kuhaa
juustoa, kuten cheddar tai aamupala
tomaattia
majoneesia

Kaikki tarpeet kasataan hienostelematta paahdetun leivän väliin ja nälkä lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...