maanantai 15. lokakuuta 2012

Häränhäntäkeittoa, Ihanaa siikaa ja helppo suklaajuustokakku

Sunnuntai-illallinen nosti lapsuusmuistoja mieleen, kun tarjoilin alkuruoaksi tuntitolkulla keiteltyä häränhäntäsoppaa. Yleensä ostan häränhäntiä vain koirien herkuiksi, mutta pitkästä aikaa oli kaupan tiskillä vähärasvaisia ja lihaisia häränhäntiä, hintaan alle 9e/kg. En voinut vastustaa ja niinhän siinä kävi että sunnuntaiaamuna nakkasin häntäpalat pannuun ja keittelin niitä hissukseen mausteiden ja punaviinin kera koko päivä. (tai jos tarkkoja ollaan, itse ne siinä itsensä hoitivat)

Pääruoaksi *yllätys yllätys* kalaa. Uunissa paistettua siikaa ja  perunasalaattia. Jälkiruoaksi varsinaista lohtuherkkua, helppo suklaajuustokakku, joka muuten hävisi viimeistä murua myöden noin 10 minuutissa...täytynee tehdä udelleen lähipäivinä.





Häränhäntäkeitto


Tämän ruokalajin voit tarjoilla myös pelkkänä liemenä esimerkiksi paahdetun leivän tai pasteijan kera. Tällä kertaa lisäsin siihen kuitenkin perunaa ja porkkanaa, sekä perkasin häränhännistä lihat vielä keiton joukkoon.


häränhäntiä
voita paistamiseen
vettä
punaviiniä
(lihalientä)
mustapippuria
sipulia
porkkanaa
nippu yrttejä (persiljaa, timjamia jne)
suolaa maun mukaan

Ruskista häntäpalat padassa kauttaaltaan, lisää sipuli ja porkkana, sekä punaviini. Anna kiehahtaa ja lisää vesi/lihaliemi, sekä mausteet. Anna kiehua kannen alla vähintään 2 tuntia, mieluusti vaikka koko päivän.

Jos haluat tarjoilla pelkän liemen, siivilöi se mieluusti esimerkiksi sideharson lävitse, jotta se on todella kirkas. Liian rasvan saat liemestä pois, jos jäähdytät sen ensin ja sitten kuorit rasvan pinnalta, mutta tietty rasvaisuus antaa keitolle sen ominaisen maun, joten itse jätin rasvan mukaan liemeen.


Uunissa paistettu siika ja perunasalaatti


siikafileitä nahkoineen
limeä
tilliä
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Voitele uunipelti öljyllä ja laita siikafileet nahkapuoli alaspäin pellille. Pirskottele pinnalle limenmehua, sekä suolaa ja pippuria. Päälle vielä tuoretta tilliä silputtuna ja muutama pisara öljyä. Paista uunissa noin 175 asteessa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.

perunasalaatti


keitettyjä perunoita
punasipulia
tomaattikuutoita
smetanaa
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia

Kaikki ainekset sekaisin. Nam.



Helppo suklaajuustokakku

pohja:
10 digestive-keksiä
50 g sulatettua voita

Hienonna keksit ja lisää sula voi. Painele massa irtopohjavuokaan ja laita kylmään.

täyte:

200g tuorejuustoa (Philadelphia tms.)
200g taloussuklaata
3 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
tilkka kuumaa kahvia

Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hieman ja sekoita se tuorejuusto joukkoon. Liota liivatteet ja sulata ne kuuman kahvin joukkoon. Lisää liivatteet massaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu, vaniljalla maustettu kerma varovasti käännelleen. Kaada massa vuokaan ja jähmetä kylmässä vähintään 4 tuntia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...