Pääruoaksi *yllätys yllätys* kalaa. Uunissa paistettua siikaa ja perunasalaattia. Jälkiruoaksi varsinaista lohtuherkkua, helppo suklaajuustokakku, joka muuten hävisi viimeistä murua myöden noin 10 minuutissa...täytynee tehdä udelleen lähipäivinä.
Häränhäntäkeitto
Tämän ruokalajin voit tarjoilla myös pelkkänä liemenä esimerkiksi paahdetun leivän tai pasteijan kera. Tällä kertaa lisäsin siihen kuitenkin perunaa ja porkkanaa, sekä perkasin häränhännistä lihat vielä keiton joukkoon.
häränhäntiä
voita paistamiseen
vettä
punaviiniä
(lihalientä)
mustapippuria
sipulia
porkkanaa
nippu yrttejä (persiljaa, timjamia jne)
suolaa maun mukaan
Ruskista häntäpalat padassa kauttaaltaan, lisää sipuli ja porkkana, sekä punaviini. Anna kiehahtaa ja lisää vesi/lihaliemi, sekä mausteet. Anna kiehua kannen alla vähintään 2 tuntia, mieluusti vaikka koko päivän.
Jos haluat tarjoilla pelkän liemen, siivilöi se mieluusti esimerkiksi sideharson lävitse, jotta se on todella kirkas. Liian rasvan saat liemestä pois, jos jäähdytät sen ensin ja sitten kuorit rasvan pinnalta, mutta tietty rasvaisuus antaa keitolle sen ominaisen maun, joten itse jätin rasvan mukaan liemeen.
Uunissa paistettu siika ja perunasalaatti
siikafileitä nahkoineen
limeä
tilliä
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Voitele uunipelti öljyllä ja laita siikafileet nahkapuoli alaspäin pellille. Pirskottele pinnalle limenmehua, sekä suolaa ja pippuria. Päälle vielä tuoretta tilliä silputtuna ja muutama pisara öljyä. Paista uunissa noin 175 asteessa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
perunasalaatti
keitettyjä perunoita
punasipulia
tomaattikuutoita
smetanaa
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia
Kaikki ainekset sekaisin. Nam.
Helppo suklaajuustokakku
pohja:
10 digestive-keksiä
50 g sulatettua voita
Hienonna keksit ja lisää sula voi. Painele massa irtopohjavuokaan ja laita kylmään.
täyte:
200g tuorejuustoa (Philadelphia tms.)
200g taloussuklaata
3 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
tilkka kuumaa kahvia
Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hieman ja sekoita se tuorejuusto joukkoon. Liota liivatteet ja sulata ne kuuman kahvin joukkoon. Lisää liivatteet massaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu, vaniljalla maustettu kerma varovasti käännelleen. Kaada massa vuokaan ja jähmetä kylmässä vähintään 4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti