Kolmas flunssapäivä vaati makuja ja tunnetta, helppoutta. Nappasin toisen kerran tällä viikolla kanaa, siis broiskua. Samaan aikaan kun sen syöminen puhuttelee eettisesti, sen valitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tänään hieroin broiskunkoipiiin oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, tuoretta chiliä ja korianteria. Päälle siivilöin tummaa kaakaojauhetta. NAM!
Nakkasin ne uuniin tunniksi ja keitin lisäkkeeksi kurkumalla, tuoreella tomaatilla ja chilillä maustettua riisiä. Koipien ollessa loppusuoralla muistin jääkaapissa olevan aura-palan, jonka lykkäsin muutaman tomaatin keskelle.
Kun on nenä tukossa ja mikään ei maistu miltään, vaaditaan ruoalta joko ja/tai yksinkertaisuutta, että paljon simppeleitä makuja. Chili ja kaakao sopivat yhteen kuten etikka ja sokeri tai makea ja suolainen. Kyse on makujen tasapainosta, harmoniasta.
Huomiselle muksut ovat tilanneet gourmet-aamiaisen. Saa nähdä mitä se tarkoittaa....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto
Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...
-
Sateen ropistessa ikkunaan ei voi välttyä ajatukselta syksyn tulosta. Vaikka pimeys ei muuten viehätä, se herättää kotikokkaajassa innostuks...
-
Olen jopa ruoanlaittoa enempi kiinnostunut leipomisesta ja nimenomaan leivän leipomisesta. Vaihtelunhaluisena päädyin testailemaan muinaisvi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti