torstai 23. elokuuta 2012

Lohturuokaa lapsille osa 1.

Koulujen alettua jokasyksyinen riesa,  flunssa eli lentsu saapui residenssiimme. Köh ja pöh ja niisk.
Nuhanenäiset kuumeiset lapset, kuten aikuisetkin kaipaavat lämmintä syliä ja juomaa, sekä lohduttavan hyvää ruokaa. Aamun ensimmäinen toive oli pitkään haudutettu ruispuuro, jonka oman flunssaväsyn vuoksi vaihdoin oman lapsuuteni herkkuaamiaiseen - makaronivelliin. Lisäksi kasasin aamiaislautaselle lämpimiä tomaatti-juustoleipiä, tuoretta kurkkua ja paprikaa. Kasvikset katosivat nälkäisiin suihin vellin jäähtyessä.

Makaronivelli

5:lle

puoli pakettia makaronia (200g)
vettä
maitoa
suolaa ja sokeria maun mukaan

Keitä makaronit kypsiksi vähässä vedessä. Ennenkuin vesi loppuu lisää kattilaan maito ja keittele miedolla lämmöllä vähintään 20 min. Maitoa voi lisätä tarpeen mukaan, se kun imeytyy makaronin tärkkelykseen ja jos keittoaikaa pidennetään, makaronin tärkkelys lopulta suurustaa vellin niin, että se on oikeastaan puuroa. Tämä velli siis paranee keittämisen myötä ja seuraavana päivänä lämmitettynä on vielä parempaa. Velli tarjoillaan joko voisilmän tai sokerin kanssa. Kanelin ja muut jättäisin väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...