torstai 30. elokuuta 2012

Kevyttä iltapalaa- klubileipä kanalla ja kalalla

Toisinaan tekee mieli jotain rapeaa, runsaasti hiilareita ja protskua sisältävää naminamia...torstai-illan herkuksi värkkäsin perinteisen klubileivän kahdella tapaa. Kylkeen pikacolea, eli perinteinen kaali-majoneesisalaatti kahdessa minuutissa....siitä kannattaa kuitenkin aloittaan, niin salaatti ehtii maustua sillä aikaa, kun leipiä grillaillaan.


Perheemme muksut ovat suorastaan kalahulluja. Paistettu, keitetty tai höyrytetty, friteerattu, savustettu kala, ihan missä tahansa muodossa se maistuu aina. Terveellisen ruoan ymmärtäjinä he myös valitsevat  mieluiten tumman leivän vaalean sijaan, joten tämä tumma kuhaleipä on oikeastaan tyttäreni Olgan kehittämä herkku ja sitä uppoaisi vaikka aamiaiseksi...


Kuhaleipä

Voissa paistettua kuhaa
cheddarjuustoa
tomaattia
ketsuppia ja majoneesia
Ruisleipää





Kanaleipä

Grillattua kanaa
cheddarjuustoa
tomaattia
pekonia
majoneesia (mausta majoneesi ketsupilla, sinapilla, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria)



Nopea coleslaw

Valkokaalia
porkkanaa
punasipulia

Suikaloi kaali ja sipuli, raasta porkkana, lisää happoa, eli mieluiten appelsiini tai ananasmehua ja pyörittele hetken. Tällä kertaa kaapissa ei ollut muuta kuin Palma sitruunalimua, joten heitin sitä joukkoon, toimi ihan täydellisesti. Kaada liika neste pois ja lisää joukkoon majoneesi, mustapippuri ja suola. Ja syö=)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...