Kukkissoppa 6:lle
1 iso tai 2 pientä kukkakaalia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
siideriä/kuohuvaa n 3 dl
vettä (kunnes nuput peittyvät)
suolaa ja mustapippuria
kermaa
oliiviöljyä
pekonia/savukalaa
yrttiöljy:
kourallinen basilikaa ja persiljaa
oliiviöljyä
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja llisää sipulit, nakkaa perään kukkakaalin kukinnot ja pyäräytä, Kaada joukkoon viini/siideri ja vesi, sekä sujola ja mustapippuri. Anna kiehua n 20 min ja soseuta. Lisää kerma ja käristetty pekoni (tai savukala) ja yrttiöljy.
Soutaa ja huopaa
Pääruokana syötiin vaihteeksi kalaa. Se tuntuu olevan tällä hetkellä turvallisin tarjottava jotta jokainen jälkikasvustakin syö lautasensa tyhjäksi ilman marinaa. Tällä kertaa pariloin tuoretta taimenta ja tarjoilin sen lämpimän perunasalaatin ja aiolin kera (+ ylijäänyt yrttiöljy kruunasi kaiken).
Siivoa taimenfile ruodoista ja leikkaa annospaloiksi. Paahda kuumalla pannulla tai parilapannulla.
Perunasalaatti:
tuoreita tai pakasteherneitä
punasipulia hienonnettuna
pari valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
yrttejä
kuumia keitettyjä perunoita
Sekoita kaikki muut ainekset ja pilko vastakeitetyt perunat mukaan. Kääntele mausteöljyssä ja tarjoa lihan tai kalan kanssa.
Jälkkäriksi väsäsin perusimelän banoffeetortun, jonka valmistus kannattaa aloittaa ajoissa. Keksimurupohjan päälle tulevan toffeen valmistin konsendoitusta maidosta (löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista) keittäen säilyketölkkiä kolmisen tuntia. Tölkin kannattaa antaa jäähtyä hetken ennen avaamista, mutta se kannattaa kuitenkin ehdottomasti avata lämpimänä, jolloin toffeen levittäminen ohuelle muropohjalle onnistuu vaivattomasti.
Mikäli innostusta hifistelyyn löytyy, voi murotaikinan sijaan käyttää myös pavlovapohjaa tai kiireessä esim. kaupan valmista torttupohjaa.
Valmis Banoffeetorttu katosi siinä määrin suihin, että sain yhden kuva napattua....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti