keskiviikko 29. elokuuta 2012

Thaikkusoppaa

Levätyn viikonlopun jäljiltä oli arkeen ihana yllätys kun vanha ystäväni saapui kyläilemään. Kun hädin tuskin kuulumisten vaihdolta ehdimme illan suussa hiljentymään, päädyimme yhdessä kokkailemaan thaimaalaista ruokaa. Kaiken kuorimisen, suikaloinnin, silppuamisen ja kuutioimisen oheen napautimme herkullisen espanjalaisen punaviinin säestämään veitsien laulua.Alkuruoaksi syntyi kuin itsestään perinteinen Tom Yum-keitto jonka perusta on mausteet, nuudelit ja kookoksella taitettu kuuma liemi. Höystimme keiton katkaravuilla.

Tom Yum-keitto 


sipulia
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä
porkkanaa
paprikaa vettä
soijakastiketta
kalakastiketta

nuudeleita

kookosmaitoa
katkarapuja
tuoretta korianteria


Keitä mausteet liemessä, kunnes porkkana on kypsää, lisää kookosmaito, kuumenna liemi ja lisää nuudelit. Ennen tarjoiluia lisää vielä katkaravut ja tuore korianteri.


Paahtopaistia currykastikkeessa ja nuudeliwokkiaCurrykastike

Naudan paahtopaistia
sipulia
valkosipulia
porkkanaa
paprikaa
tuoretta chiliä
punaista currytahnaa
vettä
kookosmaitoa


Paista liha ja kasvikset nopeasti kuumalla pannulla, lisää curry ja anna sen hetke paistua. Lisää vesi ja kookosmaito, tarjoile riisin kanssa.


Nuudeliwokki

(Naudan paahtopaistia)
tuoretta kurkkua viipaleita (ilman siemeniä)
kevätsipulia
sipulia
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä

kalakastiketta
soijakastiketta
liotettuja nuudeleita
(katkarapuja)


Paista kaikki ainekset kuumalla pannulla, lisää liotetut nuudelit pyöräytä pannua muutaman kerran, että saat maut sekaisin. Halutessasi voit lisätä vielä katkarapuja tai paistettua lihaa.

Lasten mielestä itämaisten ruokien mielenkiintoinen säväys tulee erikoisten makujen lisäksi kulttuurista, johon voi liittää esim. puikoilla syömistä.

1 kommentti:

Punajuuricarpaccio ja friteerattua valloumia, Bbq-pasteijat ja hummus, sipuli-portviinikeitto

Tiedän monen perheen kamppailevan sekä ruokahävikin, että kroonisen rahapulan kanssa. Tästä syystä ajattelin aloittaa sarjan: "nyhjää t...