Alkuruoaksi syntyi kuin itsestään perinteinen Tom Yum-keitto jonka perusta on mausteet, nuudelit ja kookoksella taitettu kuuma liemi. Höystimme keiton katkaravuilla.
Tom Yum-keitto
sipulia
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä
porkkanaa
paprikaa vettä
soijakastiketta
kalakastiketta
nuudeleita
kookosmaitoa
katkarapuja
tuoretta korianteria
Keitä mausteet liemessä, kunnes porkkana on kypsää, lisää kookosmaito, kuumenna liemi ja lisää nuudelit. Ennen tarjoiluia lisää vielä katkaravut ja tuore korianteri.
Paahtopaistia currykastikkeessa ja nuudeliwokkia
Currykastike
Naudan paahtopaistia
sipulia
valkosipulia
porkkanaa
paprikaa
tuoretta chiliä
punaista currytahnaa
vettä
kookosmaitoa
Paista liha ja kasvikset nopeasti kuumalla pannulla, lisää curry ja anna sen hetke paistua. Lisää vesi ja kookosmaito, tarjoile riisin kanssa.
Nuudeliwokki
(Naudan paahtopaistia)
tuoretta kurkkua viipaleita (ilman siemeniä)
kevätsipulia
sipulia
valkosipulia
inkivääriä
tuoretta chiliä
kalakastiketta
soijakastiketta
liotettuja nuudeleita
(katkarapuja)
Paista kaikki ainekset kuumalla pannulla, lisää liotetut nuudelit pyöräytä pannua muutaman kerran, että saat maut sekaisin. Halutessasi voit lisätä vielä katkarapuja tai paistettua lihaa.
Lasten mielestä itämaisten ruokien mielenkiintoinen säväys tulee erikoisten makujen lisäksi kulttuurista, johon voi liittää esim. puikoilla syömistä.
Perhana kun tuli nälkä....
VastaaPoista